Title_renata.gif (2995 bytes)

[english]

Renatan miehistön muodostamme me, Antti Helin ja Reko Niemelä. Olemme 32- ja 27- vuotiaat luokanopettajat Kilon koulusta ja Etu- Töölön yläasteelta. Pidämme Välivuoden opetustyöstä purjehtiaksemme maailman ympäri. Idean purjehdukseemme saimme jo joitain vuosia sitten, ja kesällä 1996 löysimme valtameripurjehdukseen sopivan veneen, johon varamme riittivät. Lisäksi vuorotteluvapaan käyttömahdollisuus takaa meille pienen toimeentulon matkan aikana.
Miksi sitten lähdimme purjehtimaan? Olemme toki harrastaneet purjehdusta yhdessä muutamia vuosia pienemmällä veneellä ja suorittaneet navigaattoriliiton kursseja, mutta valtamerten ylitys on meille uutta. Haemmeko rajojamme ja etsimmekö seikkailua? Ehkä. Kuitenkin Meidän ensisijainen tarkoituksemme on matkustaa maailman ympäri, johon mielestämme purjevene on oivallinen väline. Koti on koko ajan mukana. Emme kilpaile emmekä halua ottaa turhia riskejä. Reittimme muodostuu hyviksi havaituista etapeista parhaaseen mahdolliseen aikaan, niin että tuulet ja merivirrat auttavat meitä. Katso reittisuunnitelmaamme. Veneemme suunnittelussa on pyritty optimoimaan turvallisuus ja asuttavuus yhdessä hyvien purjehdusominaisuuksien kanssa. Vaikkakin olemme pyrkineet muodostamaan matkastamme hallitun seikkailun, se ei varmasti aina tule sujumaan suunnitelmiemme mukaan. Tule siis matkustamaan s/y Renatalla ja jakamaan kokemuksia ja kommelluksia kanssamme. Purjehdi mukanamme niin myötä - kuin vastatuulessakin ja sukella kanssamme merten syvyyksiin. 

Päivitämme kotisivuamme viikottain. Katso myös viikon digitaalikuva. Uskomme, että yllätytte kaikesta siitä mitä voi kahdelle ennakkoluulottomalle ja kokeilunhaluiselle nuorelle miehelle tapahtua. Seuraa myös matkaamme Radio Novasta, jonne olemme viikottain yhteydessä.(Radio Novan taajuudet).